Autosalon Brussel 2005 Renault

Renault
Bekijk 3 foto's
Door: REDACTIE 08-01-2005
In Paleis 5, op de stands 5.06 en 5.07, stelt Renault 16 bedrijfsvoertuigen en 15 personenwagens tentoon. Binnen het bedrijfswagengamma hebben de Fransen aandacht voor personenvervoer (met o.m.) de uitvoeringen voor personenvervoer van de Trafic en de Master, Handelaren (met de Kangoo, Trafic en Master) en er worden eveneens een aantal varianten, gericht op de voedings- en bouwsector tentoongesteld.

Bij de personenwagens zal het vooral de kleine, sympathieke Modus zijn die met de aandacht gaat lopen. De kleine monovolume werd in de herfst op de Belgische markt losgelaten en werd eind vorig jaar nog verkozen tot de VAB Gezinswagen van het jaar in de categorie tot € 14.500. Het model is met een lengte van 3,792m 19mm langer dan de huidige Clio. In het interieur is plaats voor vijf inzittenden. De achterbank is ingedeeld in twee of drie afzonderlijke zitplaatsen en kan verschoven worden. De koffer bestaat uit twee delen, die opengeklapt kunnen worden in tegengestelde zin -zoals bij de Citroën C2- of samen als een conventionele klep fungeren. De kofferruimte is, afhankelijk van de opstelling van de achterbank, tussen 198 en 247l groot. Binnenin staat zoals bij elke monovolume van het merk staat de tellergroep centraal, bovenop het dashboard.

Modus wordt gebouwd op een nieuw onderstel. De architectuur werd samen met Nissan ontwikkeld en zal gebruikt worden voor de toekomstige modellen van beide merken in het A- en B-segment. Het motorenpallet bestaat uit een 1.2 met 75pk, een 1.4 met 98pk en een 113pk sterke 1.6. Dieselen kan met de 1.5dCi-motor die 68 en 86pk sterk is.

Andere nieuwigheden omvatten de introductie, sinds september, van een nieuwe viertrapsautomaat voor de 100pk sterke 1.5dCi-motor in het Mégane II-gamma (berline, GrandTour en Sedan). Ook nieuw, in het vooronder van de Mégane Scenic en de coupé-cabriolet is de 165pk en 270Nm sterke 2.0l turbo benzinemotor. Die werd in 2002 voorgesteld op de Avantime en Vel Satis en is sinds begin 2003 ook al te krijgen onder de kap van de Laguna. Hij wordt gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Op de Scénic en Grand Scénic werd ook een nieuwe aan het kind aanpasbare hoofdsteun geïntroduceerd.

De constructeur zet tot slot nog wat speciale series in de kijker. Er is een Clio Campus, een Clio Community IV, Kangoo Kaleido, Mégane The Moon II en een geperkte serie Espace Dynamique.

Geef commentaar
comments by Disqus