Autosalon van Brussel 2007 Inleiding

Inleiding
Vergroot foto
Door: REDACTIE 05-01-2007

Tijdens de oneven jaren vult organisator Febiac de Heizelpaleizen traditiegetrouw met een meer gespecialiseerd Salon voor motoren en bedrijfsvoertuigen. De zware vrachtwagens zijn sinds een aantal jaren niet meer van de partij. Die zijn inmiddels ondergebracht in de beurs Truck & Transport die van 10 tot 16 januari eveneens in de Heizelpaleizen wordt gehouden. De ‘tussentijdse' Salonformule besteedt ook immer meer aandacht aan minder functionele transportmiddelen.

In het verleden werden vrijetijdsvoertuigen, breaks, terreinwagens en monovolumes al aan het aanbod toegevoegd en dit jaar werden de regels weer versoepeld. Nu kunnen de constructeurs volgens een verdeelsleutel alle wagentypes tentoonstellen. Dat zorgt voor meer deelnemende merken (waaronder Porsche bijvoorbeeld). Heel wat personenwagens beleven er hun Belgische marktintroductie en er vallen zelfs enkele wereldpremières te spotten!

De motorfietsen nemen uiteraard ook enkele paleizen voor hun rekening. Die Belg vindt immers meer en meer de weg naar de motor, quad of scooter. De organisatie stelt in samenwerking met Bike To Beach motorrijders die met hun tweewieler het Salon bezoeken gratis een bewaakte stalling en vestiaire ter beschikking, en dit voor de derde maal op rij. Op zaterdag 13 januari organiseren Febiac en de Motorcycle Council een bikerparade. De deelnemers (bestuurder + evt. passagier) krijgen gratis toegang tot het salon. Febiac vraagt enkel een bijdrage van € 5/persoon die integraal aan goede doelen geschonken wordt.

Het Salon wordt op vrijdagavond 12 januari plechtig geopend. Het publiek mag zich vanaf 13 januari in ruil voor een € 12 aan het blinkende metaal gaan vergapen. Kinderen tot twaalf jaar betalen slechts € 6 en wie jonger is dan zes jaar mag gratis binnen. De deuren zijn elke dag open van 10 tot 18u, behalve tijdens de nocturnes van 15 en 18 januari, dan sluiten ze pas op 22u.

Geef commentaar
comments by Disqus