Autosalon van Brussel 2007 Citroën

Citroën
Bekijk 3 foto's
Door: REDACTIE 05-01-2007

Een wereldpremière op dit Brusselse bedrijfvoertuigensalon is de nieuwe Citroën Jumpy. De middenklasse bedrijfswagen van het merk (nog steeds nummer één in de sector van lichte bedrijfvoertuigen) onderscheidt zich van de vorige uitgave door z'n groter laadvermogen (1 tot 1,2 ton ipv van 815 tot 900kg voorheen). De nieuwe Jumpy is ook verkrijgbaar in twee lengtes, wielbasissen en hoogtes. De nuttige binnenruimte is groter geworden en er zijn ook combi's beschikbaar voor personenvervoer. De nieuweling is leverbaar met een 143pk sterke 2.0l benzinemotor en drie diesels: een 90pk sterke 1.6 HDi, een 120pk sterke 2.0 HDi en een variant met gelijke inhoud en een vermogen van 140pk. Aardigheidje is de (optionele) pneumatische achterwielophanging. Ook grote broer Jumper is van de partij; die werd in juni gelanceerd.

Bij de personenwagens is het de nieuwe Picasso die de aandacht trekt. Het model wordt door Citroën boven de Xsara Picasso gepositioneerd. Die blijft immers nog een tijd de rol van prijsbreker vervullen. De nieuwe Picasso is gebaseerd op de C4 en moet het hebben van z'n ruime moduleerbare interieur, de grote glasoppervlakken én ruimte voor zeven inzittenden. Door z'n afmetingen neigt het model zelfs naar grote éénvolumers als de Renault Espace. Een compacte versie met slechts vijf zitplaatsen in het eerste trimester van dit jaar aan het aanbod toegevoegd en debuteert op het Autosalon van Genève. De C4 Picasso is leverbaar in vier motorversies. Een 1.8 en 2.0 benzine met respectievelijk 127 en 143pk en een 110 en 138pk sterke dieselversies met een inhoud van 1.6 en 2.0 liter. Citroën verwacht ook heel wat mensen warm te krijgen voor een gerobotiseerde zesbak met bediening aan het stuur.

Het gamma C5 en C6 wordt aangevuld et een nieuwe 163p sterke 2.2 HDi dieselmotor. En dan zijn er natuurlijk nog de speciale reeksen; de Sport en Chic van C2 en de C2 en C4 ‘by LOEB'. Citroën toont ook een studiemodel; de C-Airplay. Dat is een compacte open tweezitter die volgens de constructeur bedoeld is om ten dienste te staan van een dynamische en actieve levensstijl.

Geef commentaar
comments by Disqus