Autosalon van Brussel 2007 Opel

Opel
Bekijk 4 foto's
Door: REDACTIE 05-01-2007

Opel pakt in Brussel uit met één wereldpremière - de Corsa Van, een compacte bestelwagen voor stedelijk gebruik - en drie Belgische premières.

Belangrijkste nieuwkomer voor het Belgische publiek is ontegensprekelijk de Opel Antara, een compacte SUV, waarmee Opel het als eerste Europese constructeur opneemt tegen een overwegend Aziatisch concurrentieveld. De Antara is eigenlijk een ‘crossover', een cocktail van break en terreinwagen, met zelfs wat trekjes van een coupé. Hij is 4,57 meter lang, 1,85 meter breed en 1,70 meter hoog. Op technisch vlak ontdekken we een elektronische beveiliging tegen een koprol, een dito rijhulp voor afdalingen (DSC, Descent Control System) en een stabilisatiesysteem voor het rijden met een aanhangwagen, naast intelligente permanente vierwielaandrijving met een elektronisch geregeld hydraulisch differentieel voor de krachtverdeling tussen voorste en achterste as.

Het basismodel verschijnt met een 2.4 benzinemotor onder de kap, goed voor 141 pk. In België wordt de 2.0 common rail diesel (150 pk) met partikelfilter ongetwijfeld de topper. Hij wordt leverbaar met manuele 5-bak of automaat. In de herfst zal ook nog een tot 127 pk teruggeschroefde variant worden aangeboden.

De Opel GT, die in avant-première wordt voorgeschoteld aan het Belgische publiek, zal ontegensprekelijk bijdragen tot een behoorlijke verfrissing van het merkimago. De ouderen zullen zich de Opel GT uit de zestiger jaren zeker nog levendig herinneren. De wagen kreeg snel de bijnaam ‘Europese Corvette' en werd getypeerd door de uitklappende lichten. De nieuwkomer vertoont ook heel wat gelijkenis met de huidige Corvette en is met zijn erg concurrentiele prijs - vanaf 30.000 euro! - een absoluut hebbeding voor de sportief georiënteerde autoliefhebber.

De Opel Astra ondergaat enkele cosmetische opwaarderingen en verschijnt met nieuwe motoren. Vooreerst is er 1.6 ECOTEC (115 pk) met variabele nokkenas, gekoppeld aan een Easytronic 5-bak. Dat resulteert in een verbruiksgemiddelde van slechts 6,3 l/100km. In de zomer verschijnt de 125 pk krachtige 1.7 CDTI dieselmotor en handgeschakelde 6-bak. Voor sportieve prestaties is er de eveneens gloednieuwe 1.6 turbomotor (180 pk), die de 2.0 turbo van 170 pk vervangt.

De Corsa Van, die als wereldpremière in de schijnwerpers treedt, is gebaseerd op de 3-deurs Corsa. Opel haakt met zijn CNG-technologie in op de slogan van het salon ‘Economy meets Ecology'. Van de Combo (Tour) en de Zafira zijn nu ook in België varianten op aardgas leverbaar.

Geef commentaar
comments by Disqus