Autosalon van Brussel 2007 Volkswagen

Volkswagen
Bekijk 5 foto's
Door: REDACTIE 05-01-2007

VW kiest ervoor om zijn stand in zones in te delen. De ‘terreinzone' krijgt kleur met de compacte CrossPolo, een stoer ogende Polo, waarvan het chassis 15 mm werd verhoogd en die dankzij een reeks accessoires een echte ‘allroad'-uitstraling meekreeg. Voor nog meer vreugde in de zandbak treden de CrossGolf aan, gebaseerd op de Golf Plus en de CrossTouran, die het moduleerbare interieur van een monovolumer paart aan de look van een SUV. Beiden beschikken over een dakreling, met 20 mm verhoogde bodemvrijheid en 17"-velgen.

Als grootste en meest authentieke terreinwagen is er de gefacelifte Touareg, die zich laat opmerken door een nieuwe snoet, met andere koplampen (optioneel Bi-Xenon met bochten- en hoeklicht), een nieuw radiatorrooster en een hertekende motorkap. De meest opvallende technische vernieuwing is ABSplus, dat de remweg op een losse ondergrond met 20% verbetert. Nog meer veiligheidsuitrusting biedt de Side Scan, een systeem dat waakt over de beruchte dode hoek. Het ESP verbetert met o.a. hydraulische remassistentie i.p.v. pneumatische, biedt een betere beveiliging tegen omkiepen en remt ook beter bij nat wegdek. Onder de motorkap verschijnt de 350 pk en 440 Nm krachtige 4.2 V8 FSI als nieuwigheid. Alle dieselkrachtbronnen beschikken nu over een partikelfilter.

In de cabrio-zone is de EOS de enige speler. Dat geldt ook voor de Polo BlueMotion, die als ‘groen product' de inspanningen van het merk symboliseert op het vlak van lage verbruikcijfers en geniet van een fiscaal voordeel.

Bij de gezinswagens met grote moduleerbaarheid, staan de Caddy People en Caddy Life in de kijker. Ze bieden 5 comfortabele zitplaatsen, terwijl het interieur zich laat aanpassen in functie tot de hoeveelheid bagage. Met de optionele extra achterbank, kunnen er tot 7 personen mee. Grote schuifdeuren dragen bij tot de functionaliteit van de Caddy.

Als showcar pronkt de ‘Crafter Atacama' op de VW-stand. Het betreft een indrukwekkende offroader, genoemd naar de droogste woestijn in Zuid-Amerika. Deze uitzonderlijke Crafter beschikt over vierwielaandrijving, een 2.5 5-cilinder-turbodieselmotor (164 pk) gevolgd door 6-bak, robuuste flankbeschermers en brede wielkasten. De Crafter Atacama zal hoogstwaarschijnlijk als speciale serie gecommercialiseerd worden.

Geef commentaar
comments by Disqus