Autosalon van Brussel 2007 Ford

Ford
Bekijk 4 foto's
Door: REDACTIE 28-01-2007

Ford pakt op het Brusselse autosalon uit met maar liefst zeven Belgische premières. De kleinste van de zeven is de Fiësta Cross. Hoewel wij dachten dat de (geflopte) Fusion (technisch gelijk aan de Fiësta) oorspronkelijk was aangekondigd als en wat stoerder alternatief, komt er nu toch nog een opgeleukte versie. Het recept is inmiddels bekend van de VW CrossPolo en Hyundai Getz Cross; voeg dakrails, stoere bumpers, grotere velgen en meer specifieke aankleding toe et voilà... een stoere Fiësta. De versie is er enkel met de 68pk sterke 1.4 TDCi. De terreinaspiraties zijn onbestaande, ook daarin volgt Ford de concurrentie.

De Focus Coupé-Cabriolet die deze lente wordt geïntroduceerd is van een ander kaliber. Zoals de naam aangeeft, opteerde Ford ditmaal voor een versie met trendy metalen klapdak. Dat past in drie delen onder de kofferklep die anders ruimte biedt voor 534l bagage. De C-MAX is voortaan een afzonderlijk model binnen het gamma (en laat de toevoeging Focus bijgevolg vallen). De gelegenheid werd te baat genomen om het interieur grondig te herzien, terwijl ook het koetswerk werd gladgetrokken. Het past nu beter bij het nieuwe ‘Kinetic Design' van de constructeur.

Met de basisprincipes van die vormtaal werd geëxperimenteerd op het studiemodel iosis X. Het is een studiemodel van een cross-over. Over anderhalf jaar wil Ford een compacte SUV lanceren en dit model - dat in Parijs debuteerde - is daar en (verre) voorbode van.

De productieversie werd nog niet onthuld, maar in Brussel is alvast wel het prototype van de nieuwe Mondeo Break te zien. Een belangrijk model omdat het net als de succesvol gelanceerde S-MAX en Galaxy in het Limburgse Genk van de band loopt.

Op de Salonvloer laat het merk de nieuwe Ranger los op het publiek. De pickup werd compleet vernieuwd en is nu voorzien van een 145pk en 330Nm sterke 2.5 TDCi dieselmotor. Ford presenteert twee speciale reeksen. De nieuwe Transit bestelwagen ontbreekt ook niet op dit ‘bedrijfswagensalon'. Het is vooral de nieuwe vierwielaangedreven variant die - wegens helemaal nieuw - de aandacht trekt.

Geef commentaar
comments by Disqus