Autosalon van Brussel 2013 Hyundai

Hyundai
Bekijk 30 foto's
Door: BV 09-01-2013

Het Hyundai-gamma is inmiddels liefst 17 modellen rijk. En die kun je niet op een zakdoek parkeren. Daarom neemt de tentoonstellingsruimte van het merk in Paleis 4 1.800m² in beslag.

De i30-familie bestaat inmiddels uit 3 varianten. Naast de klassieke vijfdeurs en de break, is er nu ook driedeurs die een dynamische noot aan de melodie toevoegt. Technisch is het model identiek aan de vijfdeurs, maar hij is getooid met een agressievere neus.

Hyundai's Santa Fé is al sinds z'n lancering in 2000 een succes, en hoewel de fakkel inmiddels is overgenomen door de ix35 - die in Brussel moet verleiden met een speciale editie ‘City Limited Edition' - is het model beter dan ooit afgestemd op de smaak van de Europese consument. De nieuweling is in Brussel te zien met een tweeliter diesel met 150pk en een 2,2l zelfontbrander met 197pk.

Het afgelopen jaar werd ook Hyundai's bestelwagen en busje (H-1 en H-1 People respectievelijk) opgefrist. Een nieuwe grille en bumper zijn de uiterlijke tekenen van die ingreep, terwijl de uitrusting steeds een airco, twee airbags en stabiliteitscontrole omvat. De 2,5l diesel onder de kap, stuur naar keuze (en budget) een vermogen van 136 of 175pk naar de achterwielen. Dat kan zelfs via een automaat.

De Koreanen gaan zich het komende jaar moeien in het Wereldkampioenschap Rally WRC. Daar komt de i20 in uit, en die rallyversie zal eveneens in Paleis 4 van de Heizel te zien zijn.

Geef commentaar
comments by Disqus