Was je auto als een pro 3. Basis: water

3. Basis: water
Vergroot foto
Door: BV 05-08-2013

Er zijn twee zaken die je minimaal nodig hebt om een auto te wassen, en één daarvan is, tromgeroffel, de auto. Water, niet alleen bron van alle leven maar tevens een vaak onderschat bestanddeel van het wasproces, is het andere. Je gebruikt het om vuil weg te spoelen. Het is het medium dat wasproducten toelaat hun werk te doen. Net zoals een goede koffie niet alleen uit excellente bonen bestaat, is het soort en de hoeveelheid water die je bij het wassen gebruikt, doorslaggevend voor het resultaat.

Rustig aan nu, en schroef eerst maar even terug de dop op die fles bronwater. Er is op zich niets mis met leidingwater, alleen is het verre van goedkoop en vinden we het tevens zonde om drinkbaar water te gebruiken voor een taak die dergelijke puurheid helemaal niet behoeft. Beide vaststellingen zullen een verantwoord persoon aanzetten tot een mate van zuinigheid die niet bevorderlijk is voor wat je hier onderneemt. Want naast goed water, heb je er ook simpelweg heel veel van nodig als je je wagen grondig proper wil krijgen. En dat brengt ons dan ook bij het water van onze voorkeur: regenwater.

Gefilterd regenwater geniet de voorkeur, maar vrees het gebruik niet als het water een beetje geel ziet.

Regenwater is niet alleen spotgoedkoop (op voorwaarde dat je een regenput hebt), het is tevens een fantastisch product omwille van wat er niét in zit: en dat is kalk. Dit goedje is onzichtbaar wanneer het in het water zit, maar wanneer het water verdampt vooraleer je de wagen hebt drooggewreven, zit je geheid met kringen of strepen opgezadeld. Gefilterd regenwater geniet de voorkeur, maar vrees het gebruik niet als het water een beetje geel ziet (vooral in erg warme perioden, of wanneer je een plat dak hebt bijvoorbeeld). Water wordt gebruikt tijdens verschillende fasen van het wasproces, maar niet altijd op dezelfde manier. Hier gaan we in de volgende pagina's nog dieper op in, wanneer we het zullen hebben over de verschillende materialen die we nodig hebben. Een eenvoudige tuinslang mag evenwel niet ontbreken in je wasarsenaal, dat willen we wel al verklappen.

Geef commentaar
comments by Disqus