Autologo's en hun geschiedenis Lamborghini

Lamborghini
Vergroot foto
Door: AUTO55 05-11-2013

Lamborghini is een merk dat tot de verbeelding spreekt. En niet enkel vanwege de met extreme supersportwagens doorspekte geschiedenis, waarvan we je hier een meerdelige samenvatting serveren. Het logo alleen al doet een mens trillen. Een donker wapenschild waarop een goudgeverfde woeste stier wordt afgebeeld, met daarboven de in elf strakke letters geschreven merknaam.

Dat het kleurenpatroon min of meer een omgekeerde versie is dan datgene gebruikt door Ferrari, en dat er ook voor een dier als beeltenis werd gekozen, berust wellicht niet geheel op toeval. Oprichter Ferruccio Lamborghini is immers auto's beginnen maken na een woordenwisseling met Enzo Ferrari, in de veronderstelling beter te kunnen.

Zoals alle sterke logo's is het embleem doorheen de jaren onveranderd gebleven. Voor de Tonino-lijn, die een hele reeks andere producten omvat, wordt een aangepaste versie in het rood gebruikt. De stier symboliseert sterkte, kracht en consistentie en inspiratie vond Ferruccio in zijn eigen sterrenbeeld. Ook zat zijn passie voor stierenvechten er voor iets tussen. Niet voor niets worden Lamborghini's naar beroemde runderen vernoemd...

Geef commentaar
comments by Disqus