Autosalon van Brussel 2014 Algemene informatie

Algemene informatie
Bekijk 797 foto's
Door: BV 29-11-2013

Het 92ste Autosalon van Brussel gaat dit jaar door van donderdag 16 tot en met zondag 26 januari. En zoals dat gaat tijdens de ‘even' jaren is het een volledig Salon met de nadruk op personenwagens van alle slag, met inbegrip van de nichemerken als Bentley. Rolls Royce, McLaren, Aston Martin... Wagens die op de twee jongste ‘kleine' autosalons aanwezig waren op een in tijd beperkte tentoonstelling van ‘dream cars' maar ditmaal tekenen voor een aanwezigheid tijdens de gehele looptijd, met een eigen stand.

Logische paleisindeling

De meer logische merkengroepering die organisator Febiac in 2012 invoerde, die onder meer de merken van de Fiat-groep en invoerder D'Ieteren dicht bij elkaar plaatste, blijft grotendeels behouden. De invoerders van motoren en Quads nemen ook nog steeds de paleizen 1 en 3 voor hun rekening.

Thematische zones

Zoals steeds kent het salon enkele thematische zone's. Daarvan is nog niet alle concrete informatie bekend, maar deze pagina wordt geupdate zodra dat wel het geval is. Wat de organisator alvast wél prijsgaf, is de aanwezigheid van een ‘terras' waarop temidden van de Palmbomen, waterpartijen en exclusieve bolides in Paleis 12 geproefd kan worden van een fijn drankje en hapje.

In de catacomben van Paleis 5 is plaats gemaakt voor een Pub zone. In een cinema-kader met plaats voor 200 personen worden er de beste, grappigste, meest originele autoreclamefilmpjes getoont in een 25 minuten durende montage. De organisator belooft dat het allemaal erg smaakvol en niet al te commercieel wordt. Het is de bedoeling om er even te kunnen ontsnappen aan de drukte van de beurs.

Geef commentaar
comments by Disqus