Autosalon van Brussel 2014 Land Rover

Land Rover
Bekijk 20 foto's
Door: BV 29-11-2013

De Britten maken er tegenwoordig een punt van om hun modellen jaar na jaar bij te veilen. Zonder dat er op de stand in Paleis 6, naast zustermerk Jaguar, erg veel spectaculair nieuws te rapen valt, staan er toch erg veel nieuwigheden.

De opvallendste, ook al moet je twee keer kijken, is de verlengde variant van de Range Rover. Het is voor het eerst sinds 1994 dat het model in een verlengde variant in de prijslijst komt. Het onderstel werd met 14cm uitgerokken en al die extra ruimte komt ten goede van de achterbank. Vooral daar is de uitrusting ook grondig aangescherpt. Wie maar diep genoeg in de buidel tast kan er bijvoorbeeld heuse vliegtuigtafels uit de hertekende middenconsole toveren.

Wie z'n Range Rover of Range Rover Sport wil bestellen met een verlaagde CO2-uitstoot kan voortaan ook voor de hybrideversie kiezen. Die combineert de drieliter dieselmotor met een elektromotor. Die zorgt ervoor dat de prestaties aan de hielen kunnen likken van wat de potige achtcilinder dieselmotor presteert in hetzelfde koetswerk, maar is fiscaal vriendelijker.

Land Rover trakteerde de succesvolle Evoque voor modeljaar 2014 op enkele nieuwe stijlopties. Maar het echte nieuws zit onder de vloerplaat van de trendy SUV. De zestrapsautomaat is er immers ingewisseld voor een exemplaar van fabrikant ZF met negen verzetten. Het verbruik zakt daardoor met gemiddels 11,4% terwijl de CO2-emissies bijna 10% worden teruggedrongen. De 150pk diesel is de zuinigste van het stel. Die verstookt nog 4,9l/100km en stoot amper 119gr/km/CO2 de atmosfeer in.

Geef commentaar
comments by Disqus