Autosalon van Brussel 2014 Mercedes

Mercedes
Bekijk 190 foto's
Door: BV 06-12-2013

Voor het eerst in de geschiedenis vinden we Mercedes terug in Paleis 7 van de Heizel. Het merk met de ster trekt er (samen met smart) een stand op van zo'n 4.800m2 recht tegenover rivaal BMW.

Belgische premières

Twee grote Belgische premières laten zich op de stand van het merk ontdekken. De eerste is de Mercedes S-Klasse. De nieuwe überlimousine van het bedrijf werd afgelopen zomer geïntroduceerd, maar was nog niet eerder op een Belgische beursvloer te zien.

De tweede grote introductie is de GLA-Klasse. Die compacte SUV deelt het onderstel van de A- en B-Klasse en is Mercedes' antwoord op de BMW X1 die even verderop in hetzelfde paleis staat te blinken.

Ecologie

Mercedes biedt hybrideversies aan van de S- en E-Klasse, maar het zet op het Autosalon vooral in op toegankelijke ecologie. Daarin vormen de kleine 1.5l grote dieselcentrales (van Renault-origine) die de A- en B 180 CDI aandrijven de voorhoede, zolang je het begrip ‘eco' maar gelijkstelt met ‘CO2'. De Blue Edition-versies van beide centrales laten zich van hun zuinigste kant zien.

Spektakel

Er is echter niets dat zo goed de aandacht trekt als een beetje vuurwerk. Op de Mercedes stand wordt dat geleverd door niet minder dan 8 AMG-modellen. De A- en CLA 45 AMG zijn de minst krachtige en zelfs die puren al 360pk en 450NM uit hun geblazen tweeliter benzinemotor! De CLA is er eveneens in racetrim te bewonderen. Andere blikvangers met AMG-logo op de kofferklep? De E63 AMG 4MATIC S en de S63 AMG 4MATIC. En voor wie brute kracht graag combineert met uitgelezen terreineigenschappen: de G63 AMG.

Geef commentaar
comments by Disqus