Autosalon van Brussel 2014 Seat

Seat
Bekijk 39 foto's
Door: BV 27-12-2013

Seat is terug te vinden in Paleis 11, waar het zij aan zij staat met de andere merken van de Volkswagen-groep. Het volledige gamma (de complete lijst met tentoongestelde voertuigen hebben we op onze Facebook-pagina gepost) staat er tentoon op een oppervlakte van 1.000m2.

Belgische première

De Spaanse constructeur gebruikt de letters ST om een break aan te geven. Er is er nu terug één van de Leon en die beleeft z'n Belgische debuut op deze beurs. Het passagierscompartiment lijkt natuurlijk als twee druppels water op dat van de Leon, maar in de koffer past nu minimaal 587 en maximaal 1.470 liter. Onder het plaatwerk vinden we het MQB-platform van de Duitse groep en dat weegt een stuk minder dan voorheen. Daardoor zet de basisversie amper 1.233kg op de weegschaal. De Leon ST is daarmee de lichtste break in z'n categorie. Dat biedt vooral wat voordelen voor het verbruik, met gemiddeldes vanaf 3,3l/100km.

Nieuwe Ecomotive- en TGI-motoren

Brussel is eveneens het toneel voor de introductie van twee nieuwe krachtbronnen die, zo zegt de constructeur, ontwikkeld zijn om het verbruik en de gebruikskosten binnen de perken te houden.

De eerst is de 1.6 TDI Ecomotive die, zoals hierboven reeds aangehaald, in de Leon slechts 3,3l/100km uitstoot. Dat komt overeen met een CO2-emissie van 87gr/km. De vijfdeurs kan je er nu al mee krijgen, de break is er vanaf de tweede jaarhelft van 2014.

De Leon 1.4 TGI werkt op aardgas onder druk (CNG). De centrale levert 110pk en 200Nm en verbruikt ongeveer 3,5kg om 100km af te leggen. Cijfers die niet toevallig nagenoeg identiek zijn aan die van de aardgasaangedreven Audi A3 die in hetzelfde Heizelpaleis te bekijken valt.

Alles voor de show

Seat tovert z'n stand in Brussel op regelmatige tijdstippen (elk uur tussen 11 en 18u) om tot een catwalk. Er worden modeshows georganiseerd me merken als Boss, Liu Jo, Filippa K, Replay... Er zullen dus meer modellen te bewonderen zijn dan de 15 vierwielers.

Geef commentaar
comments by Disqus