Autosalon van Brussel 2014 Skoda

Skoda
Bekijk 45 foto's
Door: BV 03-01-2014

Rapid Spaceback

Skoda had de Rapid al in het gamma staan, maar z'n vierdeurskoetswerk kan in West-Europa maar op een beperkte aanhang rekenen. De Rapid Spaceback - het jongste product van de Tsjechische VW-dochter - brengt daar evenwel verandering in. Dat model heeft een vijfdeurskoetswerk en een appetijtelijke vormgeving. En ook de veiligheidsscore - vijf sterren op de EuroNCAP crashtests - is uitstekend. Invoerder D'Ieteren serveert vier benzine- en twee dieselmotoren met vermogens tussen 75 en 122pk.

Skoda Octavia

Uiteraard wordt ook het volledige Octavia-gamma in de kijker gereden. Dat omvat onder meer een berline en break die in z'n Greenline-versie een verbruik laat optekenen van slechts 3,2l/100km, of een CO2-uitstoot van amper 85gr/km. De vier beschikbare benzinemotoren en even veel dieselvarianten zijn gemiddeld 17% zuiniger geworden in vergelijking met hun voorganger.

De Octavia RS, eveneens te koop als berline of break, is de snelste in serie gebouwde telg met die naam op de kofferklep. Er is keuze uit een 2.0 TSI met 220pk die een top van 248km/u haalt en een 2.0 TDI met 184pk die de uitgelezen keuze is voor wie zich graag verplaatst op een wolk trekkracht maar daarbij niet te veel kostbaar vocht uit de tank ziet verdwijnen. Wij loven de RS dan weer om z'n geheel onafhankelijke achterophanging. Die moeten de andere seriemodellen ontberen.

Skoda Superb

Het vlaggenschip van de constructeur kreeg onlangs nog een opfrisbeurt, met een aangepast koetswerkdesign en een herwerkt interieur. Maar ook bij dit ruimtewonder viel het belangrijkste nieuws onder de kap te rapen+. De motoren werden zo'n 19% zuiniger dan voorheen. De Superb Greenline duikt zelfs onder 110gr/CO2/km.

Een overzicht van alle voertuigen die Skoda tentoonstelt op het Autosalon van Brussel hebben we op onze Facebook-pagina gepost.

Geef commentaar
comments by Disqus