Pacific Highway Los Angeles

Vergroot foto
Door: BV 12-12-2014

Zoals gezegd, we geven de aftrap in Los Angeles. Met het zicht op de draaimolen van de Santa Monica Pier. Maar voor we ons laten bombarderen met zeelucht, trekken we met de F-Type even landinwaarts naar de meest mondaine buurten van de stad van de engelen. Noblesse oblige.

Rodeo Drive

We mikken de neus van de dakloze kat naar het kloppende en exclusieve hart van Beverly Hills: Rodeo Drive. De winkels zijn er weinig anders dan langs de Louizalaan in Brussel, maar hier heb je tenminste nog de kans om hollywoodsterren tegen het lijf te lopen. In theorie tenminste. In de praktijk lopen er vooral toeristen die zich beperken tot windowshopping en het staren naar het rollende materieel. Nogal wat autominnende Amerikanen denken hier exclusieve auto’s te kunnen spotten en ze hebben niet helemaal ongelijk. Eén van de winkels heeft zelfs een eigen Bugatti Veyron voor de deur staan. En er gaan ook heel wat duimen de hoogte in voor onze witte tweezitter met prettig pruttelende V8.

Bel Air

Ten Noord-Westen van Los Angeles ligt de bekende wijk Bel Air. Eén die steevast wordt aangedaan door toeristenbusjes omdat je je er kan gaan vergapen aan kasten van huizen. Het is één van rijkste regio’s van de stad. Het gemiddelde gezinsinkomen bedraagt er meer dan 210.000 dollar per jaar. Dat er horden toeristen heen trekken heeft echter meer te maken met televisiereeksen zoals The Fresh Prince of Bel Air, die de carrière van Will Smith in een stroomversnelling bracht. Of het feit dat voormalig Amerikaans President Ronald Reagan er woonde. En je bent natuurlijk helemaal niet verplicht om je als sardienen in blik te laten verschepen. Je kan er ook gewoon zelf doorrijden. Overdag tenminste, want ’s avonds gaan de poorten van de wijk (er wonen zo’n 8.000 mensen) dicht.

Geef commentaar
comments by Disqus