Was je auto zonder krassen Stap 2: Wassen

Vergroot foto
Door: BV 12-09-2015

Nu het meest grove vuil verwijderd is, rest alleen nog het verwijderen van hardnekkig vuil. Als je de neus van je auto een extra beurt wil geven met een insectenreiniger (zoals Auto Finesse Citrus) dan is dit het uitgelezen moment om die aan te brengen.

De twee-emmer-methode

Vul twee emmers bij voorkeur met lauw water. In één emmer doe je je autoshampoo (lather), in de andere hoeft niets. De werkwijze is eenvoudig en erg snel, maar een correcte toepassing garandeert een krasvrij resultaat. Dop je washandschoen in de emmer met autoshampoo en wrijf de auto paneel per paneel af (alweer van boven naar onder en van voor naar achter zodat de meest verontreinigde delen laatst aan de beurt zijn). Ten laatste na elk paneel (sneller als je auto erg vuil is) spoel je je washandschoen in de emmer met water. Pas daarna dop je hem weer in de emmer met product.

Die zogeheten twee-emmer-methode is een erg eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat je vuil niet terug op je auto wrijft. Als je het systeem correct toepast, heb je op het eind van je wasbeurt een emmer met vuil water (spoelemmer) en een emmer met water dat er nog net zo helder uitziet als in het begin (met lather). Als je met één emmer werkt, wrijf je al het vuil uit de spoelemmer gewoon weer in je lak.

Velgen

Een auto is pas echt schoon als ook de velgen onder handen zijn genomen. De procedure daarvoor (die we in een ander onderdeel uit de doeken doen) las je best hier in. Maar ook daarvoor geldt: gebruik alleen gespecialiseerde velgenreinigers.

Geef commentaar
comments by Disqus