Hoe je lederen interieur reinigen Stap 3: het leder voeden en oppoetsen

Vergroot foto
Door: BV 27-09-2015

Als het leder gereinigd is en droog is, is het tijd om het leder te voeden. Dat doe je met een gespecialiseerde melk die je aanbrengt op een doek of microvezelpad. Je druppelt het product best niet op de zetels rechtstreeks omdat een ongelijkmatige verdeling vette vlekken kan nalaten.

Je werkt met de microvezelpad het product in de zetels in. Het is niet nodig te overdrijven. Wie over geperforeerde zetels beschikt, zou kunnen voorhebben dat er product zichtbaar is in de poriën. Dat zal echter verdwijnen naarmate het leder de voeding opneemt of finaal bij het napoetsen.

En daarbij zijn we naadloos bij de laatste stap gekomen. Als de voeding de tijd heeft gehad om in te werken (we adviseren een kwartier tot enkele uren), poets je nog even na met een schone microvezeldoek. Als blijkt dat het leder meer voeding vraagt (dat merk je als het product zeer snel wordt opgenomen) of je zichtbare vegen hebt (van plaatsen waar het product ongelijkmatig is aangebracht) dan herhaal je de voedende stap best nog eens.

Geef commentaar
comments by Disqus