Eerste Polestar wordt 600pk sterke coupé

​Nu houdt Polestar zich nog bezig met het ​leuker en sneller maken van bestaande Volvo’s. Maar de huistuner van het Zweedse merk wordt binnenkort opgewaardeerd.

Naar artikel
14-07-2017

Geely wil Lotus-productie verhuizen naar...

In heel wat auto’s (bijna allemaal, durven we stellen) zitten onderdelen die in China vervaardigd zijn. Maar het is nog heel wat anders om de auto in z’n geheel in het land van ’s werelds langste muur te laten bouwen.

Naar artikel
24-06-2017

Lotus in Chinese handen

Het Chinese Geely zit al jaren op een berg geld en dat zullen we geweten hebben. Het kocht al Volvo en samen met dat merk richtte het Lynk&Co op. Dat zou wel eens het eerste Chinese automerk zijn dat een serieuze poging waagt om d...

Naar artikel
27-05-2017

Deze Chinese SUV komt naar Europa, is ei...

We hebben het nog gehoord. China gaat ook Europa veroveren. Die claim gebeurt niet voor het eerst, maar voorlopig strandden de initiatieven al bij een handvol exemplaren.

Naar artikel
22-10-2016

300 miljoen voor groene taxi's in Londen

We kennen de Londense taxi allemaal. Die zwarte, bolle en retro aandoende creaties zijn een symbool voor Engeland. Maar het bedrijfje dat ze bouwt - toepasselijk London Taxi’s geheten - is al een tijd in Chinese handen...

Naar artikel
22-05-2016

De nieuwe London Taxi komt uit China

​Geely stelt de TX5 voor. Geen gewoon seriemodel, maar een auto die speciaal ontwikkeld is om taxiservices in Londen te verzorgen.

Naar artikel
23-10-2015

Geely CG9 komt uit China, is wereldauto

De Chinezen ​werken in eigen land met de ellebogen. Dat is bekend. Maar het weerhoudt ze er niet van om zelf ook buiten de grenzen te kijken. Met lonkende blik wordt er geloerd naar Amerika (waar volume te halen is) en Europa (waa...

Naar artikel
09-12-2014

Geely Emgrand CG9 was ooit Volvo S80

​Geely, dat zoals bekend de eigenaar is van het Zweedse Volvo, wil niet alleen de Europese producten naar een hoger plan tillen. Het gebruikt de gekochte kennis ook gretig om het eigen merk naar een hoger plan te tillen. De Geely...

Naar artikel
10-11-2014

Dikke Chinees: Geely CG9

​Afgelopen maand werden er in ons land al 16 Geely ingeschreven. We lijken ons dus stilaan aan de vooravond van de aangekondigde Chinese ervaring te bevinden...

Naar artikel
09-09-2014

Geely Cross PHEV is zuinige Chinees

​Geely, dat is de eigenaar van Volvo. En het dient gezegd dat het lijnenspel dat de producten van de Chinese automobielreus sinds de aankoop van dat bedrijf er flink op vooruit ging.

Naar artikel
22-04-2014

Geely landt dit jaar bij de buren

De Chinese autobouwers hebben reeds enkele schuchtere stappen gezet op de Europese, ja zelfs de Belgische markt.

Naar artikel
08-09-2012

Chinese autobouwers erkennen belang veil...

Consternatie alom: de goedkopere maar doorgaans inferieure Chinese auto's hebben het offensief ingezet op de EuroNCAP crashtests.

Naar artikel
23-11-2011

Geely verdwijnt als automerk

Geely, de kersverse eigenaar van Volvo, houdt op als automerk te bestaan. Niet dat Geely stopt het bouwen van auto's natuurlijk.

Naar artikel
08-09-2010

Geely haalt Volvo binnen

Na maanden van onderhandelen is de verkoop van het Zweedse automerk Volvo door Ford aan de Chinese autofabrikant Geely definitief rond.

Naar artikel
29-03-2010

Ook dit is Chinees: Geely NL

Het is slechts een kwestie van tijd voor de Chinezen Europa beginnen veroveren, zo veel is zeker.

Naar artikel
14-04-2008