Nieuwe SsangYong Rexton is de lelijkste...

​SsangYong kruipt gestaag en vastbesloten uit het dal. En dat betekent ook dat het het juk van z’n designkeuzes van weleer afwerpt. Iets waarvoor we het Indische Mahindra moeten bedanken.

Naar artikel
28-03-2017

SsangYong XAVL Concept wordt SUV voor 7

​SsangYong, de Zuid-Koreaanse nicheconstructeur waar Tata sinds enkele jaren de plak zwaait, ziet de toekomst weer door een rooskleurige bril. Het bedrijf heeft z’n eerste winst geboekt zinds 2007.

Naar artikel
07-03-2017

De 20 lelijkste auto's van de laatste 20...

Over smaken en kleuren wordt niet gediscussieerd. Maar toch. In de laatste decennia zijn er meer dan gewoon een handvol automodellen in het straatbeeld verschenen die van de publieke opinie de stempel 'lelijk', 'overdadig' of gewo...

Naar artikel
22-10-2016

LIV-2 Concept: nieuwe SsangYong Rexton w...

In Parijs trok SsangYong zonet het doek van de LIV-2 SUV concept. Dat is een voorbode voor de volgende generatie ​Rexton, waarvan nog niet zeker is dat die z’n naam behoudt. Het uiterlijk is volgens de Koreanen krachtig en premium...

Naar artikel
29-09-2016

SsangYong doet 2x SUV in Genève

​Als het geen SUV is, dan interesseert het SsangYong niet. En de cijfers over de SUV-markt geven het merk gelijk. Op het Autosalon van Genève stellen de Koreanen weerom twee exemplaren voor.

Naar artikel
15-02-2016

Dit zijn de VAB Gezinswagens van 2016

​Mobiliteitsorganisatie VAB sluit het jaar traditioneel af met het kiezen van de gezinswagens voor het jaar erop. Het doet dat al 29 jaar lang en trommelt daarvoor zowel professionele pers op als een hele meute gezinnen.

Naar artikel
18-12-2015

2,2 diesel voor opgefriste SsangYong Kor...

​SsangYong heeft z’n middenklasse SUV Korando voor de tweede keer in z’n carrière een opfrisbeurt. Een kleintje, want het model valt in de smaak en dan moet je het niet grondig gaan vertimmeren.

Naar artikel
01-10-2015

SsangYong is creatief met nieuwe Tivoli

​De compacte SUV Tivoli moet SsangYong weer op de kaart zetten. En de eerste indrukken zijn er van een missie met slaagkansen. Om de aandacht van de consument nog wat langer vast te houden presenteert het Zuid-Koreaanse merk in Fr...

Naar artikel
15-09-2015

SsangYong met twee concept SUV's naar Fr...

​SsangYong heeft wat met SUV’s. En niet in het minst met de recent gelanceerde Tivoli. Die wordt nu gebruikt als basis voor twee nieuwe concept cars die op het Autosalon van Frankfurt te zien zullen zijn.

Naar artikel
03-09-2015

SsangYong Tivoli 1.6

​Als SsangYong, helemaal herboren, zich een plaats van betekenis wil toeëigenen in de globale automarkt, dan is een compacte SUV het juiste product op de juiste plaats. In onze contreien zijn de verkopen van dat soort speudo-terre...

Naar test
01-08-2015

​SSANGYONG XAV CONCEPT

XAV, dat staat voor eXciting Athentic SUV. Dat betekent dat de Koreanen zich wellicht aan het bezatten waren - een nationale sport - toen de naam gekozen werd. Maar nuchter waren ze wel toen ze het design finaliseerden.

Naar artikel
03-04-2015