Nieuwe basismotor Mercedes CLS

Nieuwe basismotor Mercedes CLS
Bekijk 4 foto's
Door: BV 18-01-2008

Mercedes heeft details over de facelift van de CLS vrijgegeven. Die komt niet als een verassing want eerder vonden foto's van een herwerkte AMG-versie de weg naar het internet.

De CLS wordt verder verfijnd. Grote aanpassingen zijn er niet. We moeten het stellen met een nieuwe grille, modernere en grotere buitenspiegels en trapeziumvormige uitlaatpijpen (niet voor de AMG). Een populair item bij facelifts zijn de lichtunits en die moeten er ook nu aan geloven. Het bedrijf uit Stuttgart maakt nu nog rijkelijker gebruik van LED-technologie. Aan de binnenzijde zijn alleen enkele nieuwe keuzemogelijkheden het vermelden waard.

Belangrijker zijn de motorische aanpassingen. Het huidige motorenpalet, dat niet onder handen wordt genomen, wordt verrijkt met een nieuwe instapmotor op benzine. Deze CLS 280 houdt 231pk en 300Nm achter de hand. Het is met een verbruiksgemiddelde van minder dan 10l de zuinigste benzine uit het aanbod, terwijl hij zich voor z'n prestaties niet moet schamen. Hij tikt 5km/u lager af dan z'n op 250km/u begrensde broertjes en rijdt desgewenst 100km/u na 7,7 tellen.

>>> Klik hier om te reageren op dit artikel.

Geef commentaar
comments by Disqus