Tweede opfrisser voor Nissan Note

Tweede opfrisser voor Nissan Note
Bekijk 2 foto's
Door: BV 06-09-2008

Nissan heeft de Note voor een tweede keer onder handen genomen. Vorig jaar werden al enkele kleine details bijgeschaafd, ditmaal is de beurt grondiger. De facelift omvat een neus die er in essentie voor moet zorgen dat de Note er wat duurder uitziet. Die omvat nieuwe koplampen, een herwerkte grille en andere bumperschilden. Achteraan wordt beroep gedaan op donker gerookte achterlichtunits, terwijl ook de traditionele velgen en koetswerktinten niet aan de aandacht ontsnapten.

Aan de binnenzijde kijkt de bestuurder op een herwerkt instrumentarium. Dat is beter afleesbaar dan voorheen. Nissan heeft ook de middenconsole helemaal herwerkt. Die geeft nu een beter afgewerkte indruk.

De ophanging is aangepast om zowel het rijcomfort te verbeteren als de besturing snediger te maken. De demping werd dus zachter en de antirolstang dikker. En ook Nissan springt op de eco-trein en biedt een Note aan met een gereduceerde CO2-uitstoot. Die krijgt aangepaste versnellingsbakverhoudingen en een specifieke motorsturing bovenop een dieselpartikelfilter. Het model zal 119 gram CO2/km uitstoten. Dezelfde saus wordt ook over de 1.4l grote en 88pk sterke benzine gegoten. Die zakt daardoor tot 139gr/km.

Geef commentaar
comments by Disqus