Arash AF10: exclusieve Brit

Arash AF10: exclusieve Brit
Bekijk 4 foto's
Door: BV 12-10-2008

Kleine sportwagenproducenten zijn al net zo Brits als ‘Fish and Chips'. Denk maar aan TVR, Noble, Farboud, Laraki, Morgan, Ultima, Ariël of Arash. Die laatste heeft nu een nieuwe creatie op stapel staan. Dat wordt de AF10, waarvan deze eerste computergegenereerde beelden zijn vrijgegeven.

De AF10 krijgt een met koolstofvezel koetswerkpanelen beklede buizenstructuur. Centraal daarin vinden we de LS7 achtpitter uit de Corvette Z06, goed voor 540pk dankzij een luchtinlaat met geoptimaliseerde weerstand en een uitlaatlijn die minder tegendruk genereert. Die knalt alle paarden door een handbediende zesbak naar de achterwielen, tenzij je voor een sequentieel bediende bak kiest. Die is er nu nog niet, maar zit er wel aan te komen. Net als een geblazen versie met nog meer vermogen bijvoorbeeld.

Arash wil de auto volgend jaar op de markt hebben en klanten worden vriendelijk verzocht zich nu reeds te melden. Een voorschotje op de verkoopprijs van 170.000 Britse ponden is immers noodzakelijk voor het welslagen van het project.

Geef commentaar
comments by Disqus