Subtiele evolutie Honda Civic

Subtiele evolutie Honda Civic
Vergroot foto
Door: BV 31-12-2008

Honda neemt z'n Civic voor modeljaar 2009 subtiel onder handen. De gewijzigde versies zijn vanaf het begin van het Brusselse Autosalon bij de dealers te vinden.

De opgefriste Civic krijgt hertekende achterlichtblokken en een nieuw radiatorrooster aan de buitenzijde. De Japanners hebben ook de koetswerkkit van de Type S nog eens onder de loep genomen. Die vertoont nu een groter verwantschap met het uiterlijk van grote broer Type R. Aan de binnenzijde van de Type S wordt het sportieve karakter voortaan onderlijnt door deels met Alcantara beklede zetels. Alle Civics moeten dan weer profiteren van een opgewaardeerde materiaalkeuze. De standaarduitrusting wordt gespekt met een bandenspanningscontrolesysteem.

Honda wil vooral gebruik maken van de populariteit van de Type S. Daarom levert het voortaan ook de 100pk sterke 1.4l benzinemotor in die livrei. Die neemt genoegen met 5,9l/100km en moet klanten een alternatief bieden voor de 140pk krachtige 1.8 die tot nu toe uitsluitend verkrijgbaar was. De vanaf-prijs van de Civic bedraagt € 15.990.

Geef commentaar
comments by Disqus