Belgische automarkt doet het beter

Belgische automarkt doet het beter
Vergroot foto
Door: BV 02-10-2009

Vakorganisatie Febiac telde afgelopen maand 35.687 inschrijvingen van nieuwe personenwagens. Dat is 5,7% minder dan in september 2008, terwijl de totale terugval voor het ganse jaar schommelt rond 15%. De vereniging van autoproducenten ziet daarin een voorzichtig aantrekken van de markt.

Ditmaal zijn het de Duitsers die de hoogste posities innemen. VW strandde op 3671 wagens, Opel heeft er ééntje minder geleverd. De Fransen nemen met Citroën (2986), Renault (2806) en Peugeot (2593) de rest van de top vijf voor hun rekening.

Bij de bedrijfsvoertuigen duurt de slecht-nieuws-show voort. De cijfers duiken met 25% naar omlaag. Daarmee duiken ze nog eens onder de samengestelde cijfers voor de eerste negen maanden van het jaar. De zware bedrijfsvoertuigen zitten op de helft van het vorig jaar gerealiseerde aantal, zonder uitzicht op verbetering. Een evolutie die Febiac als "uiterst zorgwekkend" bestempeld.

De motorfietsen houden weer erg goed stand, met 2268 nieuwe inschrijvingen. Dat is een daling van amper 2% in vergelijking met september 2008. Het gecumuleerde verlies voor de eerste negen maanden beperkt zich derhalve tot 7%.

Geef commentaar
comments by Disqus