VW Touran ondergaat facelift

VW Touran ondergaat facelift
Bekijk 5 foto's
Door: BV 09-04-2010

Volkswagen heeft de Touran, die op het platform van de Golf rust, voor modeljaar 2011 een opfrisser gegeven. Het model debuteert in Leipzig en wordt deze zomer bij de dealer verwacht.

Verrassingen zijn er niet. Het uiterlijk blijft in lijn met de nieuwste creaties van het merk, dankzij een nieuwe grille, lichtunits en bumperschild aan de voorzijde en een aangepaste kofferklep, lichtblokken met een nieuws signatuur en een andere bumper aan de achterzijde. Gooi nog enkele nieuwe koetswerktinten en nieuwe velgen op de hoop, en de opsomming is rond.

Aan de binnenzijde zijn de wijzigingen nog subtieler. VW monteert het multifunctionele stuurwiel uit de laatste Golf en voorts kan je aanpassingen in de aankleding bespeuren.

Onder de kap worden de inspanningen om de CO2-uitstoot te beperken resoluut doorgetrokken. Het motorenpalet omvat een 105pk sterke 1.2 TSI en 140 en 170pk krachtige 1.4 TSI voor wat de benzines betreft. De diesels hebben meer longinhoud; een 1.6 levert 90 of 105pk en een 2.0 tekent voor 140 of 170pk.

Geef commentaar
comments by Disqus