Nu officieel: de nieuwe VW Jetta

Nu officieel: de nieuwe VW Jetta
Bekijk 10 foto's
Door: BV 15-06-2010

s="internalLink" title="De nieuwe VW Jetta is los" href="/nieuws/14716-de-nieuwe-vw-jetta-is-los">De eerste beelden waren gelekt, en VW heeft dan maar beslist niet langer op het ei te broeden. De nieuwe Volkswagen Jetta is uitgekomen.

De gegevens beperken zich tot de Amerikaanse variant die in oktober de lancering van de versie op de Europese markt voorafgaat. En de Yanks mogen zich verheugen aan motoren tot een 2,5l grote vijfpitter én een tweeliter dieseloptie. Voor Europa staat ons geld nog steeds op een 1.2 TSI met 105pk, een 1.4 TSI met 120pk en een 2.0 TSI met 200pk. Diesels komen in de vorm van een 105pk krachtige 1.6 TDI en een 2.0 TDI met 140pk. Standaard moet je met de hand door een zesbak roeren, maar de tweeliters zullen met zekerheid aan een DSG-automaat gekoppeld kunnen worden.

Je kan aan de Jetta zien dat de volgende Passat zich opmaakt om tegen het segment van de BMW 5 en Audi A6 aan te gaan leunen. Voor het eerst is de Jetta immers géén Golf met koffer, maar een model met een specifieke koets. De wielbasis is goed 7cm groter van voorheen en de totale wagenlengte neemt met 15cm toe.

Geef commentaar
comments by Disqus