Lamborghini Gallardo Blancpain Edition

Lamborghini Gallardo Blancpain Edition
Bekijk 6 foto's
Door: BV 27-09-2010

Lamborghini dankt de titelsponsor van de Super Trofeo met een eigen gelimiteerde oplage. De Zwitserse horlogemaker Blancpain geeft z'n naam nu dus ook aan een Gallardo die geïnspireerd is door de racewagens waarop de merknaam kleeft.

De Blancpain Gallardo wordt steeds in zwart uitgevoerd, voorzien van een bepaald niet bescheiden achtervleugel en voorzien van een unieke motorafdekking die de ventilatie optimaliseert. De specifieke Skorpius lichtmetalen velgen tonen de geel gelakte remzadels en carbon-ceramische remschijven. Net als bij de Gallardo Superleggera is er rijkelijk met carbon gestrooid en wordt dat kostbare materiaal aan de binnenzijde vergezeld van zwart Alcantara. Ditmaal met geel contraststiksel.

Onderhuids is de Blancpain Gallardo eigenlijk gelijk aan de Superleggera. Beiden hebben een 570pk sterke 5,2l V10 en het leeggewicht bedraagt telkens 1.340kg. De cijfers? Naar 100 accelereren neemt 3,2 tellen in beslag, 200 staat na 6,8 seconden op de teller en de top bedraagt iets meer dan 320km/u.

Geef commentaar
comments by Disqus