EuroNCAP slaat weer toe

EuroNCAP slaat weer toe
Vergroot foto
Door: BV 25-11-2010

De onafhankelijke crashtestorganisatie EuroNCAP heeft weer een lading nieuwe recruten het strijdtoneel opgestuurd. Met de verwachte golf positieve resultaten tot gevolg. De Audi A1, Ford C-MAX/ Grand C-MAX, Mini Countryman, Kia Sportage, halfnieuwe VW Passat, de tweelingauto's VW Sharan en Seat Alhambra en de Opel Meriva scoorden allemaal vijf sterren. Dat is nauwelijks nog nieuws.

De Kia Venga haalde bij een eerste proef vier sterren, maar het merk voerde wat aanpassingen door en de Koreaanse baby-SUV wist daar een extra ster mee weg te kapen. Vier sterren waren er ook voor de Jaguar XF. Een model dat eigenlijk al twee jaar oud is, maar nu pas werd uitgetest. Ook de Nissan Micra en VW Amarok haalden 4 sterren binnen.

Een (pak) erger is het gesteld met de Landwind CV9. Die haalt 34% op de bescherming van volwassen inzittenden. Daardoor strand de nieuwe Chinese monovolume op 2 sterren. Los van de simantiek, kan je echter stellen dat er (veel) veiliger auto's zijn om mee te botsen dan de Landwind CV9.

Geef commentaar
comments by Disqus