Mercedes C Coupé is er al

Mercedes C Coupé is er al
Bekijk 4 foto's
Door: BV 07-01-2011

Eigenlijk stelt Mercedes de tweedeursversie van de C-Klasse pas over enkele maanden voor op het Salon van Genève. Maar de eerste afbeeldingen van de dynamische C-Klasse zijn nu al uitgelekt.

De nieuwkomer erft z'n snoet van de recent gefacelifte C-Klasse, maar onderscheidt zich vanaf de A-stijl. De voorruit staat onder een gewijzigde hoek en de daklijn is uiteraard uniek. Het interieur is op de opvallende interieurtint na identiek aan dat van de andere C-Klasse. Tenminste, vooraan. Achteraan is de achterbank aangepast.

Het motorenpalet zal grotendeels gelijk lopen met dat van de C-Klasse, en we verwachten dat ook de dieselmotoren de overstap zullen maken. De topper wordt in eerste instantie een dubbel geblazen V6 met 302pk, maar er zou ook nog een BMW M3-killer met de V8-motor uit de C63 AMG op de planning staan.

Op zich is het uitzonderlijk dat Mercedes de C-Klasse Coupé aan het aanbod toevoegt. De E-Klasse Coupé leent (in tegenstelling tot de E-Klasse berline, die op een eigen onderstel staat) al de bodemplaat en motoren van de C. Maar deze nieuweling is wat compacte, en wordt ook een tikkeltje goedkoper.

Geef commentaar
comments by Disqus