Nieuw van Aston Martin: V8 Vantage S

Nieuw van Aston Martin: V8 Vantage S
Bekijk 6 foto's
Door: BV 25-01-2011

Aston Martin heeft z'n V8 Vantage (niet voor het eerst) op trainingskamp gestuurd. En deze V8 Vantage S is teruggekomen. Die heeft een 4,7l V8 met 436pk (bij 7.300t/min) en 490Nm (bij 5.000t/min) aan boord. Die motor koppelen de Britten aan een fonkelnieuwe 7-trapsautomaat. Die schakelt 20% sneller dan z'n voorganger, heeft een extra versnelling en een kortere eindoverbrenging. Je mag ervan uitgaan dat de Vantage S er niet trager door geworden is, al geeft Aston Martin daarover geen details prijs.

Het gaat ook niet allemaal om de cijfertjes, maar om de complete rijervaring. De ingenieurs zijn met een fijne kam over de Vantage gegaan om voor een dynamischer rijervaring te zorgen. De stuurratio is gewijzigd van 17:1 naar een directere 15:1, de voorste remschijven zijn groter, de veren en dempers zijn aangepast en de achterwielen zijn breder.

Als je de Vantage S niet zou herkennen aan het geluid (hij beschikt over elektronisch gestuurde uitlaatkleppen om ervoor te zorgen dat hij op het juiste moment indrukwekkend overkomt), dan moet je het hebben van de voorbumper met grotere luchtinlaat, specifieke 19-duims wielen, aangepaste achterbumper en zijschorten. Zonder daarom identiek te zijn, doet de Vantage S denken aan de V12 Vantage.

Geef commentaar
comments by Disqus