Ford Focus Econetic: 3,5l/100km

Ford Focus Econetic: 3,5l/100km
Bekijk 9 foto's
Door: BV 06-04-2011

Ford presenteert de Econetic-versie van de nieuwe Focus op het Autosalon van Amsterdam. Ren echter niet meteen naar de dealer, want het zuinige model staat er pas tegen het jaareinde.

Veel exacte specificaties wil Ford momenteel nog niet kwijt. Wat men ons wil laten weten is dat de Focus Econetic 3,5 l/100 km verbruikt en amper 94gr/km CO2 uitstoot. Wat de 105 pk sterke 1.6 Duratorq TDCi-dieselmotor qua acceleratie en topsnelheid scoort is ons nog onbekend.

Om het indrukwekkende verbruikscijfer te bereiken heeft de Focus Econetic dezelfde technologieën als de overige Focus modellen. Daarbij horen start/stop-systeem, Active Grille Shutter, Smart Regenerative Charging, Ford Eco Mode en een schakelindicator. De Focus Econetic onderscheidt zich echter van de overige Focus modellen met zijn unieke aërodynamicapakket, banden met een zeer lage rolweerstand en een gewijzigde eindoverbrenging van de handgeschakelde zesversnellingsbak.

De Focus Econetic zal beschikbaar als vijfdeurs hatchback en als break. De definitieve specificaties en prijzen van het model zullen voorafgaand aan de introductie eind 2011 bekend worden gemaakt.

Geef commentaar
comments by Disqus