Mannen meer zelfzeker achter het stuur

Mannen meer zelfzeker achter het stuur
Vergroot foto
Door: BV 24-05-2011

Uit een onderzoek van bandenfabrikant Goodyear, dat onderdeel uitmaakt van de Europese Road Safety Tour van het merk, blijkt dat mannen en vrouwen hun capaciteiten achter het stuurwiel verschillend inschatten. Dat hadden we u natuurlijk ook zelf kunnen vertellen, maar ditmaal zijn er cijfers.

Belgische mannen schatten hun rijvaardigheid hoger in dan de vrouwen. Liefst 49% van de mannen vindt dat hij beter rijdt dan de gemiddelde Belg. Bij de vrouwen vindt de meerderheid (67%) dat haar kwaliteiten als chauffeur gelijkstaan met het gemiddelde. De helft van de vrouwen denkt dan weer beter te rijden de partner en 35% voelt zich merkbaar minder veilig met een man achter het stuurwiel.

Mannen zijn dus zekerder achter het stuur, maar volgens Goodyear niet noodzakelijk veiliger. Immers, 40% van de Belgische mannen bedient de GPS tijdens het rijden, mannen (39%) halen vaker rechts in dan vrouwen (27%) en veel meer mannen dan vrouwen kruipen wel eens met alcohol in het bloed achter het stuur (30 tegen 14%). En 1 op 4 mannen heeft het nog steeds niet begrepen op de gordel.

Vrouwen zitten dan weer veel meer gespannen achter het stuurwiel. 64% wordt weleens ronduit woedend terwijl ze autorijden. En 67% van de Belgische vrouwen geeft toe wel eens schrik te hebben tijdens het rijden. Ze zijn angstiger op de snelweg, vinden het moeilijker om in andere landen te rijden en laten daar dan ook liever iemand anders het voertuig bedienen.

Geef commentaar
comments by Disqus