Skoda breekt door 300km/u-grens

Skoda breekt door 300km/u-grens
Vergroot foto
Door: BV 11-06-2011

Skoda wil de 300km/u-grens doorbreken. Daarvoor werd de afgelopen maanden in Engeland gesleuteld aan een Octavia RS die maar liefst 600pk sterk is. Volgens de berekeningen van de constructeur moet die een topsnelheid van 322km/u halen.

Met de creatie wil Skoda aan de start verschijnen van de Bonneville Speed Week. Een evenement dat puur om snelheid en het neerzetten van records draait en elk jaar op de Bonneville zoutvlakten in de Amerikaanse staat Utah wordt georganiseerd. Het bedrijf mikt op twee eretitels: dat van snelste Skoda ooit en het record in de klasse van productie-auto's met een tweelitermotor.

Dat laatste lijkt wat bij het haar gegrepen, maar de Tsjechen hebben de technische reglementen uitgepluisd. Ze zijn ervan overtuigd dat ze het record kunnen claimen met een opgewaardeerde tweeliter die vooral dankzij aanpassingen aan de turbo en een brandstof met een hoger octaangetal 600pk kan opwekken. Andere aanpassingen werden gemaakt aan de ophanging, een fors verbeterde aerodynamica en uiteraard de noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen. Noteer en rolkooi, brandblussers, speciale zijruiten en een remparachute.

Geef commentaar
comments by Disqus