BMW M3 CRT met meer vermogen, minder gewicht

BMW M3 CRT met meer vermogen, minder gewicht
Bekijk 28 foto's
Door: BV 24-06-2011

De letters CRT achter de bekende BMW M3 staan voor Carbon Racing Technologies. Dat wil natuurlijk ook wel zeggen dat deze M3 is uitgerust met betere remmen, een opgewaardeerde ophanging en meer vermogen, maar daar blijft het ditmaal niet bij.

Deze M3 is gebaseerd op de sedan, maar rust op een aanpasbare ophanging, een stijver subframe en 245/35 R19 banden op de voortrein en 265/35 R19 rubbers aan de achterzijde. Het vermogen van de hoogtoerige 4,4l V8, die uit de M3 GTS wordt gelicht, tikt nu af op 450pk en 440Nm. Vermogen dat z'n weg naar de achterwielen vindt via een zevenbak met dubbele koppeling van fabrikant Getrag.

Al het bovenstaande heeft natuurlijk niets met de naam te namen. Die heeft deze unieke M3 te danken aan het gebruik van kunststof die met koolstofvezel is versterkt. Een hoop koetswerkpanelen is daarin uitgevoerd en samen met enkele andere maatregelen - een specifieke achterbank bijvoorbeeld - zorgt het ervoor dat de M3 CRT 45kg minder op de weegschaal zet.
De prestaties van de M3 CRT zijn natuurlijk een tikkeltje scherper. Een sprinttijd van 4,4 tellen staat voor een halve seconde winst en de elektronische begrensde topsnelheid werd opgetrokken van 250 naar 290km/u.

Geef commentaar
comments by Disqus