Volgende Hyundai Santa Fe heet ix45

Volgende Hyundai Santa Fe heet ix45
Vergroot foto
Door: BV 12-08-2011

Hyundai broedde al op de nieuwe naamgeving voor het Europese modellenprogramma op het ogenblik dat de huidige Santa Fé uit het ei kwam. Maar toen vond de Europese directie de modelnaam nog te sterk om die om te ruilen voor letters en cijfers. Nu heeft de klant voldoende tijd gehad om aan die naamgeving te wennen. Op de kofferklep van de nieuwe generatie zal daarom ix45 prijken.

Eerder werd de lancering van een nieuwe generatie uitgesteld omdat de Europese verdelers niet overtuigd waren van het lijnenspel. Dat wordt een stuk scherper dan de huidige generatie en zal helemaal in de ‘fluidic designtaal' die het merk uitwerkte passen. Net als de ix35, de i40 en de Veloster.

Details over de ix45 zijn nog schaars, maar Hyundai tracht alvast het verbruik en de CO2-uitstoot te reduceren. Daardoor is het niet ondenkbaar die wat compacter wordt dan de generatie die hij vervangt. Daarin passen momenteel overigens tot 7 inzittenden, wat nu zou kunnen teruglopen tot 5.

De verkoop van de nieuwe Santa Fé start wellicht pas begin 2013, maar we verwachten de eerste levenstekenen van het model vroeg in 2012, misschien zelfs nog eerder.

Geef commentaar
comments by Disqus