Griekse hoop: Korres Project 4

Griekse hoop: Korres Project 4
Bekijk 2 foto's
Door: BV 13-06-2013

Een terminologie die te maken heeft met economische malaise verving de jongste tijd de kernwoorden die je brein steevast opwierp bij het horen van ‘Griekenland'. Maar natuurlijk blijven de Grieken zelf niet bij de pakken zitten. De architect en uitvinder met de erg typische naam Dimitris Korres, heeft zich daarom over een supersportwagen gebogen.

De afmetingen zijn met een lengte van 3,92m, breedte van 1,96m en hoogte van 1,25m eerder bescheiden. Dat kan niet van de motor gezegd worden, want daar wordt geopteerd voor een 7-liter V8 van Amerikaanse origine. Die functioneert gewoon onder atmosferische druk en heeft ook zonder drukvoeding voldoende in huis om 505pk af te leveren.

De prestatiecijfers maken gewag van een topsnelheid van 300km/u en een sprinttijd van 3,8 seconden. Tegen het leeggewicht van 1.600kg zijn die wellicht realistisch, maar ze zijn uiteraard ook theoretisch. Net zo interessant is aanwezigheid van een instelbare ophanging. Vergeet adaptieve dempers en zo - de Korres Project 4 kan doodleuk 40cm hoger boven het asfalt gezet worden. Of hij ooit zal rijden, zal van investeerders afhangen. En die vinden Griekenland momenteel niet zo interessant.

Geef commentaar
comments by Disqus