Fauborg Addict is Citroën DS met meer

Fauborg Addict is Citroën DS met meer
Bekijk 9 foto's
Door: BV 08-09-2013

Productieplannen voor de Numero 9 Concept die Citroën afgelopen jaar voorstelde, zijn nog niet uit het ei gekropen. Maar het indrukwekkende studiemodel mag inmiddels wel dienen ter inspiratie van een nieuwe uitrustingslijn voor de DS-Reeks. Die luistert naar de eerder alternatieve benaming Fauborg Addict. De Fransen geven nog geen uitleg bij de naam, maar Faubourg betekent alvast ruwweg ‘voorstad', terwijl Fauborg een hip district is in Parijs.

Waar de naam ook vandaan komt, het Salon van Frankfurt lijkt stilaan dé beurs voor de luxueuze uitrustingslijnen te worden. BMW stelt er tenminste één Individual voor, Ford introduceert Vignale, Renault kondigt de komst van ongeveer hetzelfde voor de benaming Initiale Paris aan en Citroën denkt z'n DS-reeks nog wat specialer te kunnen maken.

De Fauborg Addict-varianten komen helemaal bovenaan het gamma vanaf oktober. De speciale kleuren, met laser gegraveerde spiegelhuizen, dakbekleding met DS-monogram en speciale wielen met op de koetswerkkleur afgestemde naafkappen zijn voorzien voor zowel de DS3, DS3 Cabrio en DS4. De DS5 krijgt er onder meer een bedrukte dakhemelbekleding bovenop.

Citroën stelt alle vier de DS-modellen in de nieuwe afwerkingslijn tentoon. Beeld ervan hebben we hier gegroepeerd.

Geef commentaar
comments by Disqus