GM roept nog maar eens miljoenen auto's terug

Vergroot foto
Door: BV 21-05-2014

In vier nieuwe terugroepacties roept General Motors deze week nog eens 2,4 miljoen miljoen wagens terug naar de dealer voor het oplossen van defecten. Het aantal komt bovenop de 2,7 miljoen stuks die afgelopen week werden teruggeroepen.

Veiligheidsgordels

Meer dan 1,3 miljoen exemplaren van de Buick Enclave, Chevrolet Traverse, GMC Acadia en Saturn Outlook mogen een retourtje dealer boeken omwille van kwaliteitsproblemen met de gordels.

Alweer de Chevrolet Malibu

Nog eens dik 1 miljoen extra recalls zijn voor rekening van de Chevrolet Malibu en Pontiac G6. Beide modellen zijn gevoelig voor problemen met de selectiehendel van de automaat, waardoor het mogelijk is dat de hendel een andere positie aanwijst dan de automaat effectief inneemt. De Pontiac G6 en de Chevrolet Malibu komen overigens voor in schrikwekkend veel terugroepbulletins.

Splinternieuwe Escalade

GM roept ook nog eens amper 58 grote pickups terug voor een probleem met de zekeringkast, naast alle reeds verkochte exemplaren van de nieuwe Cadillac Escalade. Van die laatste heeft GM zelfs de verkoop gestopt. De passagiersairbag is niet correct gemonteerd, waardoor de werking fout gaat.

Geef commentaar
comments by Disqus