Wat we al weten over de Mercedes AMG GT

Begin oktober gaat de Mercedes AMG GT - de kleine broer voor de SLS AMG - in première op het Autosalon van Parijs. Het belooft één van de meests besproken auto’s van het jaar te worden. We zetten even op een rij wat we al weten.

Geen vleugeldeuren

De SLS AMG maakte er z’n handelsmerk van, maar de AMG GT krijgt ze niet. Te duur en te complex.

Een V8 uit twee viercilindermotoren

Tegenwoordig puurt Mercedes erg veel vermogen uit een viercilinder. De 2-liter van de A45 AMG wekt 360pk op. Twee van die motoren vormen samen één nieuwe 4.0 V8 met dubbel turbo.

Goedkoper dan een SLS AMG

Het definitieve cijfer is er nog niet, maar de AMG GT moet naast een Porsche 911 kunnen staan. We mikken op een prijsverschil van zo’n € 50.000 met de SLS AMG.

510pk

Over het vermogen van de achtcilinder hoeft niet gespeculeerd te worden. Das Haus gaf het eerder al vrij. Het is 510pk. Trekkracht? 650Nm.

Lees meer

Het interieur

Evenmin nog een geheim, want de officiële plaatjes zijn er al van bekend. En veel luxe ook - met onder meer een Burmester audiosysteem.

Lees meer

Een zescilinder?

Officieel is er nog met geen woord over gerept, maar het zou niet meer dan logisch zijn. Wellicht niet van bij de lancering.

Herkenbaar silhouet

Ja, er zit nog camouflage op, maar het profiel is duidelijk herkenbaar. Een lange, lage neus en ver naar achter gedreven cockpit. Hierin lijkt de AMG GT zeker op z’n grote broer.

Geef commentaar
comments by Disqus