Bienville Legacy: gebouwd om mooi te zijn

Bekijk 7 foto's
Door: BV 28-10-2014

Tien jaar is aan deze Bienville Legacy gewerkt. Het bij elkaar vijzen duurde slechts twee jaar. De rest werd uitgetrokken voor design. Het resultaat is een 180kg lichte tweewieler met een dubbele missie: snel zijn en mooi zijn.

Exotische materialen

Deze Amerikaanse creatie wordt aangedreven door een Motus MV4R. Een vierpitter. Zonder drukvoeding wekt die al 185pk op, maar een supercharger perst er nog eens bijna het dubbel uit. De motor maakt deel uit van het chassis. Wat er nog aan toegevoegd wordt van structuur weegt amper 10kg. Daarnaast worden fijn leder, hout en een massa carbon gebruikt om de massa zo laag mogelijk te houden. Zelfs de wielen zijn in carbon.

Gebouwd voor snelheid

De Bienville Legacy is gemaakt om er goed uit te zien en zo snel mogelijk te gaan. Punt. Daarom heeft hij ook een wielbasis van 1,66m. En z’n meest opvallende stukje techniek: één enkele koolstofvezel ‘lat’ doet zowel voor- als achteraan dienst als ophanging. Het systeem is helemaal gepatenteerd en volgens de makers zijn de instelmogelijkheden eindeloos.

Geef commentaar
comments by Disqus