De Auto55.be-toppers van 2014

Bij een eindejaar horen lijstjes. En dus ook van de beste auto's die Auto55.be in 2014 op de pijnbank heeft gelegd. Dit is onze top 10.

Jaguar F-Type S Coupé

Razend knap en pijlsnel, maar ook correct geprijsd en dagelijks inzetbaar. Laat zich in de negatieve zin enkel op een verouderde navigatiemodule, wat gemiste kansen op gebied van materiaalkeuze en een toch wel iets te agressieve afstelling betrappen.

Lees meer

Porsche Cayman GTS

Niet veel krachtiger en voelbaar duurder dan een Cayman S, maar toch hoog genoteerd door z'n uitzicht en rijgedrag. En wat een klank!

Lees meer

Dacia Duster

De Duster ziet er niet alleen volwassener uit dan voor de facelift, hij kreeg ook een herwerkt interieur, een verbeterde geluiddemping en standaard ESP mee. Dat laatste wegens verplicht, maar Dacia hield de eer aan zichzelf en duwde de prijs er niet door omhoog. Minder leuk zijn de korte zittingen en de gebrekkige verstelling van het stuurwiel.

Lees meer

Hyundai Genesis

In België zal de Genesis geen potten breken, maar dat ligt niet aan zijn stuurinrichting, prijs-uitrustingsverhouding of materiaalkeuze en afwerking. Het enige dat de Zuid-Koreaan tegenhoudt om harten te veroveren, is z'n dorstige en fiscaal onvriendelijke motorkeuze.

Lees meer

Porsche Macan

Een Audi Q5 met net genoeg onderdelen uit Stuttgart aan boord om zichzelf een Porsche te mogen noemen. Blinkt nergens zwaar in uit in onze scoretabel, maar scoort algemeen wel hoge cijfers. Hoort ook wel in dit rijtje thuis omdat het een briljante zet is van de Duitsers. Let wel: de dieselversie is luidruchtig en de hoofdruimte achterin beperkt.

Lees meer

Ford Focus

Op ergonomisch vlak heeft Ford wel nog steeds een aantal lessen te trekken, maar de vernieuwde Focus houdt de standaard zeer hoog als het op stuur- en weggedrag aankomt. Het wordt al zeker prettig met de 180pk sterke 1.5 Ecoboost onder de kap.

Lees meer

Mercedes C-klasse

Nog meer premium, zowel vanbinnen als vanbuiten. En wie voor de luchtophanging kiest, zal zich dat zeker niet beklagen. Alleen jammer van de prijs...

Lees meer

VW Passat

De nieuwe Passat is technisch zeer nauw verwant met de VW Golf, maar je merkt het niet. Zijn afwerking is oerdegelijk, zijn karakter voorspelbaar en zijn interieur ruim. Hou wel rekening met de forse meerprijs die de Duitsers voor de breakversie eisen.

Lees meer

Peugeot 308 SW

Is iets minder lichtvoetig dan de hatchback, maar ook een pak ruimer en praktischer. Ook als break een topper dus, alleen gooien de storende lichtreflecties wat roet in het eten.

Lees meer

Ford Mondeo

Komt "lichtjes" te laat toe in Europa, maar dat is hem niet aan te zien. De nieuwe Mondeo is weerom ruim, rijdt prettig en heeft meer premium-uitstraling dan ooit. Kortom: een stevige concurrent voor de Passat.

Lees meer
Geef commentaar
comments by Disqus