5 stoere pick-ups op het Autosalon van Detroit

Geen Amerikaanse autoshow zonder ruime aandacht voor de pick-up. Dat is er immers al jaren het meest geliefde vervoersmiddel. Een beetje zichzelf respecterend automerk moet er dan ook een knoert van een 'truck' in de catalogus hebben staan. Op de NAIAS in Detroit waren er 5 nieuwe. Een lijstje.

Toyota Tacoma

Onderhuids is het een echte. De aandrijving gebeurt dan ook met een viercilinder. Of een wat grotere V6 voor de Amerikaan met meer heimwee naar benzineverslindende dagen.

Dodge Ram Rebel

RAM presenteert een stoere versie van z'n erg populaire 1500 Pickup in Detroit. Hoger, ruiger én met een V8.

Nissan Titan

Om de Amerikaan in een niet-Amerikaanse pick-up te krijgen, moet je als ‘buitenstaander’ van goeden huize komen. Overdreven stoer doen helpt altijd. De nieuwe Titan van Nissan oogt dan ook niet zachtzinnig.

Ford F-150 Raptor

Zien we daar een Amerikaan van onder z'n cowboyhoed een traantje wegpinken? Geen V8 meer voor de stoerste pick-up van allemaal: de Ford F-150 Raptor. Dat de nieuwe V6 meer vermogen ter beschikking stelt, zal niet iedereen kunnen troosten.

Hyundai Santa Cruz Crossover Truck Concept

Wat niet is, kan nog komen. En deze concept van Hyundai toont in elk geval aan dat ook dit almaar populairder wordende Zuid-Koreaanse merk inmiddels ernstig nadenkt over de ontwikkeling van een concurrent voor bovenstaand gezelschap.

Geef commentaar
comments by Disqus