6 feiten over de Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé Nighthawk

In het nieuws blijven, doet een automerk door regelmatig met een vers of bijgeschaafd product op te draven. Voor een producent van luxe-auto's met een beperkte modellenlijn, zoals Rolls-Royce, ligt dat minder voor de hand. Toch brengt dat merk zo nu en dat een speciale editie uit. Deze keer is dat de Phantom Drophead Coupé Nighthawk.

Enkel voor de VS

Alle auto's zijn uitsluitend voor de Noord-Amerikaanse markt bestemd. Daar telt Rolls-Royce 41 officiële verdelers. De voorstelling van de Phantom Drophead Coupé Nighthawk vond dan ook niet toevallig in Arizona plaats.

9 exemplaren

Je kan ze letterlijk op twee handen tellen, het aantal Phantom Drophead Coupé Nighthawks waar de 41 dealers voor moeten vechten. Dat heet dan exclusiviteit.

Prijs onbekend

Dat je het prijskaartje van een Phantom Drophead Coupé Nighthawk ergens in de stratosfeer moet gaan zoeken, spreekt voor zich. Maar een exact bedrag willen de Britten er niet op kleven. Laat ons zeggen dat het cliënteel van Rolls-Royce niet op tienduizend dollar meer of minder kijkt.

Diamond Black

De koetswerkkleur van de Phantom Drophead Coupé Nighthawk. Met zo'n bijnaam kon Rolls-Royce niet anders. De motorkap is matzwart en de voorruitomlijsting zou geïnspireerd zijn op radarabsorberend materiaal (RAM) dat in de luchtvaart wordt gebruikt. Een knipoog naar Rolls-Royce de vliegtuigmotorenbouwer.

Hotspur Red

De verfkleur waarin het leer van een deel van de binnenbekleding is gedipt. De overige koehuid kreeg een laag zwart en de centrale controle is volledig van carbon. Lekker contrasterend zijn dan de oranje wijzers van de tellerpartij.

6.75

De cilinderinhoud in liter van de atmosferische V12-benzinemotor die de Phantom Drophead Coupé (Nighthawk) aandrijft. Zijn arsenaal bevat 460 paarden en 719Nm koppel. Fijn dat we dat weten overigens, want vroeger zegden de Britten gewoon "voldoende".

Geef commentaar
comments by Disqus