Kijk, zonder dak: Nissan 370Z Nismo

Bekijk 20 foto's
Door: BV 12-02-2015

Nismo, de huistuner van Nissan, heeft al een agressievere versie gebouwd van de 370Z. Wereldwijd kiest één op vijf klanten voor deze variant. Een door Nismo geprepareerde versie van de Roadster lijkt dan ook het logische vervolg op deze gesloten variant.

Andere ophanging en automaat

Onder de kap zit dezelfde 370pk sterke 3,7l V6 als in andere 370Z roadsters, maar deze variant heeft wel een gewijzigde ophanging (met inbegrip van een versterkingsbrug tussen de voorste veerpoten), specifieke 19-duimers en nagenoeg dezelfde koetswerkaankleding als z’n gesloten broer. De enige verrassing is de keuze voor een zeventrapsautomaat, maar Nissan zegt dat bijna elke klant van de Roadster die hoe dan ook kiest. Vandaar.

Interieur

De binnenzijde is voor de gelegenheid onder handen genomen. Her en der duiken er rode accenten op. En dan zijn er nog met Alcantara beklede Recaro sportzetels en een driespakig stuurwiel met een extra dikke stuurvelg.

Concept car op het Autosalon van Chicago

Deze dakloze krachtpatser staat op het Autosalon van Chicago als concept car. Over serieproductie zegt Nissan niets, maar ga er gewoon van uit dat hij komt. Per slot van rekening neemt 1 op 5 klanten nu al de Nismo.

Geef commentaar
comments by Disqus