​Vierde generatie Toyota Avensis wordt in Genève ontsluierd

Bekijk 2 foto's
Door: ADD 17-02-2015

In 2016 brengt Toyota de nieuwe generatie van de Avensis op de markt. De middenklasser zal binnenkort op het Autosalon van Genève onthuld worden.

Zijn laatste facelift kreeg de Toyota Avensis in 2011. Twee jaar daarvoor kwam de concurrent van de VW Passat en Opel Insignia op de markt. De vierde generatie zal opnieuw in een break- en een sedanversie aangeboden worden.

Agressievere snoet

De facelift van de Toyota Avensis wordt gekenmerkt door een volledig herziene voorkant. De koplampen worden smaller en strekken zich tot in het midden van de voorbumper uit, tot aan het Toyota-logo dus. Een herwerkte schort laat zich opvallen door grote luchtinlaten. Over het algemeen oogt het nieuwe Avensis-gezicht agressiever.

Motorenaanbod wijzigt nauwelijks

Qua motorisering wordt de gebruikelijke waaier aan benzine- en dieselmotoren aangeboden. Als diesel betekent dat onder andere een 1,6-liter met 112pk, de topdiesel is een tweeliter met iets meer dan 140pk. Aan de benzinekant is er nog steeds de 1,6-liter met 132 en de 1,8-liter met 147pk. Daarnaast zou er ook een tweeliter met 150pk komen. En er zou zelfs een hybrideversie overwogen worden.

Meer informatie over uitrusting en prijzen van de nieuwe Avensis geeft Toyota pas op de première op de het Autosalon van Genève.

Geef commentaar
comments by Disqus