Bentley Continental en Flying Spur frisser in 2015

Bekijk 25 foto's
Door: BV 17-02-2015

Bentley geeft z’n Continental een facelift. Die moet het model een nog karaktervoller uiterlijk geven. Aan de buitenzijde betekent dat vooral dat reeds bestaande stijlelementen wat extra zelfvertrouwen kweekten. De bumpers, kofferklep en de plooilijn op de voorvleugels bijvoorbeeld. En dat terwijl de grille een tikkeltje kleiner werd.

Aan de binnenkant

Daar merken we nieuwe bekledingsmogelijkheden, andere wijzertjes, een nieuw stuurwiel en grotere schakellepels achter het stuurwiel. En er zijn ook nog wat extra mogelijkheden voor de sierlijsten bijgekomen. Tussen beide achterzetels duikt eveneens een extra opbergvakje op.

Meer vermogen voor W12

De twee bij elkaar gegooide V6-motoren die de 6.0l W12 uitmaken, winnen wat aan vermogen: van 575 naar 590pk en van 700 naar 720Nm, terwijl een systeem dat bij deellast de brandstofinspuiting van 6 cilinders staakt voor 5% verbuikswinst zorgt. Die laatste aanpassing valt overigens ook de vierdeurs Flying Spur te beurt, net als het nieuwe stuurwiel en de aangepaste klokjes voor de neus van de bestuurder.

Première

Bentley pakt met de mild aangepakte modellen uit op het Autosalon van Genève.

Geef commentaar
comments by Disqus