Toyota Avensis in het nieuw, zet meer in op veiligheid

Bekijk 11 foto's
Door: AUTO55 03-03-2015

De facelift van de Toyota Avensis wordt gekenmerkt door een volledig herziene voorkant. De koplampen worden smaller en strekken zich tot in het midden van de voorbumper uit, tot aan het Toyota-logo dus. Een herwerkte schort laat zich opvallen door grote luchtinlaten. Over het algemeen oogt het nieuwe Avensis-gezicht agressiever.

Binnenin werd de aankleding volgens Toyota naar een hoger plan getild. En door de toepassing van nieuwe, dikkere en beter geluidsabsorberende materialen is de Avensis ook stiller dan voorheen, terwijl nieuw ontworpen stoelen de bestuurder op lange ritten meer steun en comfort moeten bieden.

Motorenaanbod wijzigt nauwelijks

Qua motorisering wordt de gebruikelijke waaier aan benzine- en dieselmotoren aangeboden. Als diesel betekent dat onder andere een 1.6-liter met 112pk, terwijl de topdiesel - een tweeliter - iets meer dan 140pk aflevert. Aan de benzinekant is er nog steeds de 1.6-liter met 132 en de 1.8-liter met 147pk. Een tweeliter met 150pk is er ook. En er zou een hybride-versie overwogen worden.

Liever manueel

Elke Avensis is standaard uitgerust met een manuele 6-bak. Wie een CVT-automaat wil, is aangewezen op benzine.

Inzetten op veiligheid

Toyota zou aanpassingen aan de voor- en achterwielophanging hebben doorgevoerd en trakteert de Avensis op enkele "nieuwe" veiligheidssystemen. Onder de noemer Toyota Safety Sense is de Avensis voortaan verkrijgbaar met het Pre-Collision System dat noodstop, de bekendere rijstrook- en grootlichtassistentiesystemen en verkeersbordherkenning bevat. Een adaptieve snelheidsregelaar is ook van de partij.

Geef commentaar
comments by Disqus