Rolls-Royce shopt voor SUV niet in München. Alhoewel?

Vergroot foto
Door: ADD 12-03-2015

Een Rolls-Royce SUV, vele jaren leek dat een paradox. Totdat in februari BMW's nobele dochter bevestigde wat al lang vermoed werd: Rolls-Royce is niet van plan Bentley met de Bentayga vrij spel te geven op de markt van hyperdure SUV's en dus werken de Britten aan een eigen SUV.

En nu bevestigt algemeen directeur Torsten Müller-Ötvös aan Automotive News Europe wat hij vanaf het begin al duidelijk had gemaakt. Een Rolls-Royce SUV mag in geen geval worden afgeleid van een BMW SUV. Rolls-Royce klanten willen met hun geld namelijk exclusiviteit kopen.

Daarom ontwikkelt Rolls-Royce voor zijn SUV een nieuwe, zelfdragende structuur uit aluminium die niet met BMW zal delen. De technologie willen de Britten wel voor alle toekomstige Rolls-Royce auto's gaan gebruiken.

Ultraluxueus, maar niet terreinbestendig

Een echte off-roader wordt zo'n Rolls SUV natuurlijk niet. De CEO zei dat de auto in staat zal zijn "om van de opera naar de Alpen te gaan, met voldoende ruimte voor passagiers en al hun spullen."

100% exclusief?

Helemaal zonder BMW kunnen ze het toch ook weer niet stellen. Een 'aantal componenten' zal de toekomstige Rolls-crossover ondanks de nagestreefde exclusiviteit namelijk met de X7 delen. Beide modellen worden in 2018 op de markt verwacht.

Geef commentaar
comments by Disqus