Paus Franciscus kiest voor Fiat 500L

Vergroot foto
Door: ADD 24-09-2015

Meestal stoppen er enkel zwarte limousines voor het Witte Huis. Maar afgelopen woensdag rolde een Fiat 500L naar de rode loper, met hoog bezoek aan boord.

Bescheiden

De katholieke kerk mag dan al een tegengestelde reputatie hebben, toch houdt paus Franciscus niet van pracht en praal. Hij verkiest het nederig en eenvoudig, hij wil de paus van de armen zijn. Om die attitude te ondersteunen reed het hoofd van de kerk tijdens zijn bezoek aan Amerika in een antracietkleurige Fiat 500L. Wij vragen ons weliswaar af of hij zou weten dat het model als slechtste uit een Amerikaans betrouwbaarheidsonderzoek kwam.

Curieus

Het zou weleens een van de kleinste auto's ooit kunnen zijn bij de rode loper voor het Witte Huis. De Amerikaanse journalisten waren behoorlijk onder de indruk. Met onder meer "cool", "chic", "spreekt boekdelen" becommentarieerden ze de auto van Franciscus op Twitter. Een reporter schreef zelfs: "Alleen de paus op een huurfiets zou er op de rode loper van het Witte Huis merkwaardiger uitgezien hebben."

Geef commentaar
comments by Disqus