Jaguar maakt schoenen waarmee je kan autorijden

Bekijk 5 foto's
Door: BV 30-09-2015

Wacht even… zijn niet alle schoenen geschikt om mee te rijden? Natuurlijk wel. Maar vooral als je voor het wat betere werk gaat kan het wel eens zijn dat al die fijne boordjes en hielen het niet zo begrepen hebben op contact met de pedalen, schuiven over de vloertapijten… dat soort dingen. Jaguar is daarvoor gaan aankloppen bij schoenenfabrikant Oliver Sweeney om samen een lijn geklede schoenen uit te werken.

Ian Callum heeft zich gemoeid

Er kwamen prototypes uit een 3D-printer, Jaguar Designer Ian Callum zou zich er persoonlijk mee gemoeid hebben en de definitieve exemplaren worden met de hand vervaardigd in schoenenmekka Italië.

Ook de benaming van de schoenen is een knipoog naar Jaguar. Ze heten Whitley en Sayer. De namen verwijzen naar Jaguars hoofdkwartier in Whitley, Coventry – thuisbasis van Jaguar design en van de Advanced Design Studio – en naar Malcolm Sayer, een van de meest vermaarde designers die Jaguar heeft gekend.

Wat is er dan zo speciaal aan?

Om zich speciaal te richten op de autorijder hebben de schoenen een aantal unieke kenmerken zoals een meer flexibele en toch stevige zool voor maximaal rijcomfort, met behoud van de elegante stijl van de bovenzijde van de schoen. De afgeschuinde hak fungeert als soepel draaipunt voor een perfecte pedaalbediening. Verder is het vrijwel uitgesloten dat de schoen blijft haken achter de pedalen, dankzij de zeer smalle randen van de zool.

Geef commentaar
comments by Disqus